Älypuhelimemme

Kaukana ovat ajat, jolloin ihmiset tavoitti vain heidän ollessaan kotona tai työpaikalla lankapuhelimen äärellä. Nykyään lähes kaikilla on mukanaan älypuhelin ja itse kukin on tavoitettavissa missä tahansa ja milloin tahansa. Pelkkä tavoitettavuus ei kuitenkaan ole se juttu. Kiitos teknologian kehityksen ja älykkyyden, puhelimesta on tullut paitsi viestintäväline myös tietosanakirja, viihdekeskus, kamera, kartta ja yksinkertaisesti monen työn ja harrastuksen ehdoton edellytys. Puhelimiin on lisäksi saatavilla lisävarusteita, jotka tuplaavat niiden hyödyntämismahdollisuudet.

Apuna arjessa

Älypuhelimet helpottavat modernin ihmisen arkea monin tavoin. Puhelimista löytyvät esimerkiksi herätyskello ja laskin. Lisäksi niihin saa ladattua äänikirjoja, reittioppaita ja vaikkapa unenlaatua tarkkailevia sovelluksia! Paperikalenterin voi korvata puhelimen kalenterilla, ja perheen yhteydenpito onnistuu näppärästi viestintäsovelluksin. Puhelin viihdyttää tv-ohjelmilla, elokuvilla ja musiikilla. Kun hankit kaiuttimet, puhelin hoitaa kotibileiden musiikin. Kun taas haluat musiikkia lenkkeilyn oheen ja vain omille korvillesi, toteutat toiveen laadukkaiden kuulokkeiden avulla. Nämä ja monet muut näppärät lisävarusteet löytyvät osoitteesta iphonetalo.fi.

Kouluun ja työpaikoille

Kiitos älypuhelinten, työsähköpostit voi nykyään hoitaa mökiltä kuin junasta käsin. Kouluissa puhelinta käytetään luvan kanssa tiedon etsimiseen, ja muistutukset koepäivistä ja -alueista kulkevat näppärästi mukana. Yhä useampi myös tienaa joko osa- tai kokoaikaisesti somella, esimerkiksi videologgaamisella ja bloggaamisella. Kun tarvitaan hyviä kuvia ja videoita, nousevat älypuhelimet sekä hyvän kuvanlaadun takaavat telineet ja pidikkeet korkeaan arvoon. Koska puhelin kulkee monenlaisessa menossa mukana, kannattaa siitä pitää huolta myös panostamalla suojaaviin kuoriin, laseihin ja kalvoihin.