The Legend of Zeldan uusinkin osa pitää yllä pelisarjan suosiota

The Legend of Zelda on Nintendon kehittämä seikkailupelisarja, jonka ensimmäinen osa julkaistiin Nintendo 64 pelikonsolille vuonna 2000. Majora’s Mask on kymmeniä miljoonia kopioita myyneen Zelda pelisarjan kuudes osa.

Pelisarjan idea

Zelda pelisarjassa seikkaillaan pelin vihreään pukeutuvana päähenkilönä, Linkinä. Aikaisemmissa osissa Link on muun muassa pelastanut prinsessa Zeldan pelin pahiksen Ganonin kynsistä sekä suorittanut monia muita tehtäviä pelin fantasiamaailmassa. Pelisarja yhdistelee seikkailua, toimintaa sekä puzzleja, jotka pelaajaan on ratkaistava. Zelda on koko perheelle sopiva pelisarja, toisin kuin esimerkiksi teemaltaan synkempi, aikuisille suunnattu Halo. Halo pelisarjaan voit tutustua artikkelissa Halon suosio jatkuu.

Majora’s Mask

The Legend of Zelda-pelisarjan uusin osa, Majora’s Mask, myi ensimmäisen viikon aikana yli 300 000 kopiota Japanin markkinoilla, jossa Zelda on aina ollut huippusuosittu ja odotettu pelijulkaisu. Majora’s Mask on toinen 3D grafiikoilla toteutettu Zelda peli. Ensimmäinen oli Nintendo Wiin Legend of Zelda: Ocarina of Time. Lisätietoa pelisarjasta ja sarjan aikaisemmista osista löydät pelisarjan virallisilta kotisivuilta.

Majora’s Maskissa pelin sankarin Linkin apua kaivataan jälleen kerran, kun pelin pahis, Skull Kid, on varastanut muinaisen Majoran naamion. Linkin tehtäväksi jää maskin palauttaminen. Tätä varten pelin sankari joutuu palaamaan kolme päivää ajassa taaksepäin ja estämään Skull Kidin suunnitelmien toteutumisen. Pelaaja pääsee ohjastamaan Linkiä joko jalkaisin tai ratsulla. Link osaa perus liikkumisen lisäksi uutena taitona myös tainnuttaa vihollisia. Uuden seikkailun lisäksi pelissä on uudistettu myös grafiikkoja ja ääniraitaa sekä paranneltu fysiikkaa.