Halon suosio jatkuu

Jo hurjat 65 miljoonaa kappaletta myynyt Halo-pelisarja jatkaa uusimman Xbox One konsolisukupolven lippulaivapelinä. Pelin ensimmäinen osa, Halo Combat Evolved, julkaistiin Microsoftin ensimmäiselle Xbox konsolille vuonna 2001. Myöhemmin se julkaistiin myös PC:lle ja Macille. Master Chief supersotilaan seikkailuista kertova peli saavutti sekä pelaajien että kriitikoiden parissa huippusuosion. Pelin vihollisten tekoäly oli harppauksia edellä muihin ajan räiskintäpeleihin verrattuna.

Halo-pelisarja

Alkuperäinen peli on saanut useita jatko-osia, uuden Xbox One sukupolven Halo 5 julkaisu on kaavailtu vuoden 2015 lopulle. Viiden virallisen Halo-pelin lisäksi on julkaistu Halo 3 ODST lisäosa, aikaan ennen ensimmäistä Haloa sijoittuva Halo Reach sekä ylhäältä päin kuvattu PC:lle julkaistu Halo: Spartan Assault strategiapeli. Lisäksi Halo sarjasta on julkaistu useita kirjoja, sarjakuvia ja animaatioita. Lyhytanimaatioiden lisäksi julkaistiin myös täyspitkä Halo: Faith animaatioelokuva vuonna 2011.

Miksi Halo on suosittu?

Alun perin Halo yllätti koko pelimaailman hienolla tekoälyllään, tunnelmallisella musiikillaan ja mielenkiintoisella juonellaan. Peli oli selkeästi edellä muita ajan räiskintäpelejä. Pelisarja on siitä asti jatkanut kehittymistä. Jokainen uusi pelisarjan osa on sisältänyt jotain uutta ja mielenkiintoista, eivätkä Halo-fanit vieläkään ole kyllästyneet jatkuvasti uudistuvaan pelisarjaan. Jokainen sarjan uusi julkaisu on entistä paremman näköinen graafisesti ja kehittyneet fysiikat näyttävät aina vain realistisemmilta. Parantunut pelimoottori mahdollistaa aina hiukan edellistä osaa näyttävämmän toiminnan. Uusissa osissa on myös esitelty uusia hahmoja, joilla pääsee pelaamaan jossain vaiheessa peliä.