Assembly Summer 2015

Assembly on alun perin vuosittain järjestetty tietokonefestivaali ja demoparty. Puhekielessä Assembly usein taipuu assyiksi. Vuoden 2007 jälkeen festivaali on järjestetty aina kaksi kertaa vuodessa. Tapahtumapaikkana toimii useimmiten Helsingin Messukeskus.

Yksi suurimpia tietokonefestivaaleja

Vuosien varrella messut ovat kasvaneet yhdeksi maailman suurimmista. Kyseessä onkin yksi maailman suosituimmista tietokonefestivaaleista. Festivaaleille osallistujia yhdistää kiinnostunut tietokoneisiin ja mukana on pitkä liuta alakulttuureja kuten IRC-käyttäjät, moninpeleissä kilpailijat sekä demo-ohjelmoijat. Suurin osa messuille osallistujista tuo mukanaan omat tietokoneensa, sillä messualueella on tarjolla nopea verkkoyhteys vierailijoiden käyttöön. Lisätietoa messuista, aikatauluista sekä ohjelmasta löydät Assembly tietokonemessujen virallisilta kotisivuilta.

2015 vuoden Assemblyt järjestetään tututtuun tapaan Pasilan messukeskuksessa aikavälillä 30.7-2.8. Suuren suosion saavuttaneen tietokonefestivaalin ohjelmaa näytetään internetin streami-palveluiden lisäksi myös Ylen kanavilla suorina lähetyksinä. Messuilla esiintyy vuosittain artisteja ja DJ:tä ja lisäksi ohjelmaan kuuluvat demo- sekä introkilpailut joissa kilpaillaan mm. tietokonegrafiikassa sekä elektronisessa musiikissa.

Messut herättävät kiinnostusta laajasti

Iso osa messuja ovat myös verkkopelit. Turnauksia järjestetään mm. Counter Strikessä. Messuilla käy keskimäärin reilut 5000 ihmistä, joten alkuajoista, jolloin messut olivat tunnettu lähinnä pienten ryhmien underground viihteenä ja LAN peleinä, ollaan tultu kauas. Verkkopelaamisesta puhutaan nykyisin e-urheiluna ja esimerkiksi Counter Strike pelit kiinnostavat myös suurta yleisöä suorina TV lähetyksinä. Demo ja tietokonegrafiikka kilpailuissa menestyneet ovat usein löytäneet työpaikan pelialalta ja päässeet suunnittelemaan grafiikkaa kaupallisiin peleihin. Festivaali tarjoaakin loistavan tilaisuuden omien taitojen esittelyyn ja verkostoitumiseen.