Kolikkovideopelit ovat korvanneet täysin vanhan pajatson

Kolikkovideopelit netissä kasvattavat suosiotaan. Miksi mennä huoltoasemalle tai kauppaan taistelemaan lempikoneestaan aukiolojen puitteissa tai täytellä Veikkauksen lappuja, kun voit hyvin pelata rauhassa kotona ilman huolta käteisen loppumisesta? Videokolikkopelin kanssa pelaaminen vähentää stressiä ja ei vaadi liikaa aivotyötä tai keskittymistä. Yksi merkki siitä, että kolikkopelit ovat todella siirtyneet verkkoon, on se että RAY lopetti perinteisen pajatsokolikkopelinsä. Syynä tähän oli Helsingin Sanomien kirjoittaman artikkelin mukaan pelaajien lopahtanut kiinnostus Pajatsoon. Klassikoksi muodostuneella pajatsolla ehdittiin kuitenkin pelaamaan puolitoista miljardia kansanterveydelle.

slots

Pajatso tuli suomalaisten elämään jo 1920-luvulla, jonka jälkeen pajatsojen yksinoikeus siirtyi 1938 perustetulle RAY:lle. Talvisodan aikana ei pajatsoja pelattu, sillä huoltomiehet olivat sodassa. Päätyipä 85 kappaletta pajatsoja sotasaaliiksikin. 1950-luvulla uusien kahviloiden ja huoltoasemien yleistyessä, yleistyivät kolikkopelitkin. 1980-luvulla markkinoille tuli ihmetystä herättänyt sähköinen pajatso. Kuitenkin, mitä enemmän muita pelejä tuli pelimarkkinoille, sitä vähemmän pajatsoa pelattiin. RAY yritti tämän vuosituhannen puolella vielä tarjota hedelmäpeliä ja pajatsoa yhdistävän pelin, mutta se ei luonut kiinnostusta.

Tuttuja pelejä, erilainen alusta

Vuosituhannen vaihteessa digitalisaatio uhkasi todella lopettaa kiinnostuksen pelikoneisiin. Kolikkopelejä pelataan kuitenkin nykyään kännyköillä, läppäreillä ja pöytäkoneilla missä ja koska tahansa – ruokatauolla, bussissa tai vaikka rannalla. Kolikkopelit ovat sähköistymisen myötä suositumpia kuin koskaan.

Uusia ja trendikkäitä videokolikkopelejä netissä on saatavissa monilta asiaan perehtyneiltä sivustoilta. Esimerkiksi Videoslots.com:issa on valtava määrä erilaisia videokolikkopelejä, ja uusia ilmestyy sen sivuille jatkuvasti. Tarjolla on monenlaisia videokolikkopelejä erilaisilla teemoilla, animaatioilla ja eläimillä – jopa Playboy-teemainen kolikkopeli löytyy! Game of Thrones -videokolikkopeli on totta kai olemassa, samoin Frankenslots, joka mukailee tuttua tarinaa Frankensteinin hirviöstä.

Ei ole vaikea uskoa, että vanha kunnon pajatso olisi hävinnyt taistelun näitä satoja pelejä vastaan, vaikka kuinka nostalgiaan taipuvainen olisikin. Nuorempi sukupolvi on hyvin visuaalinen ja tottunut jatkuviin uutuuksiin. Pelit ovat hyvin mukana kaikessa uudessa ja trendikkäässä, videokolikkopelitkin. Jos tulee uusi villitys johonkin, pian asiantiimoilta löytyy pelikin. Ehkä pajatso ei osannut uudistua tarpeeksi vai muuttuuko maailma jo niin nopeasti, että perinteisten pelikoneiden on jo vaikea pysyä vauhdissa mukana?